Lchf-frallor

Bakade ett nytt bröd hos Anna idag. Det blir mellanmål imorgon :) Receptet finns på Jillsmat http://www.jillsmat.se/artiklar/lchf-frallor-med-vallmo/

Nu är det läggdags och imorgon börjar praktiken. Spännande!


Umeå

På plats hos mitt hjärtegryn. Och jag jublade när jag såg varselbyxor och hörde norrländska på affärn. Norrland i mitt hjärta ;) Nu är det väl inte så att jag älskar varselbyxor men nog kändes det allt att jag är hemma nu. Och jag kände ju igen var och varannan människa. Jag fick hejda mig från att inte hejja på dom. Haha nästan i alla fall. Det är då skönt att vara i Umeå som ni förstår. Godnatt nu. Kramar!


Skyltning nummer 2

Min väggskyltning resulterade i detta. För enkelhetens skull skyltade jag något som jag faktiskt hade med mig i garderoben. En denimklänning från Bik Bok. Jag är så nöjd med skylten. Tanken var att jag skulle dra garn mellan nålarna men effekten blev så bra med bara tapet och nålar så jag lämnade det så. Och pappersros-Moa som jag kallas så fick en blomma vara med även denna gång :)
 
 
 
 
 
--------------------------------------
 
Och så dom andras fina verk:
 
 
Blomsterlandet
 
 
Barnbutiken SPRALL
 
 
Lillefant
 
 
 
 
Barnkammaren
 
 
Rosa bussarna
 
 
NIKE
 
 
 
 
 

Våra första helt egna skyltningar

Den här veckan gör vi två egna skyltningar. En i skyltfönster och en på "vägg". Vi har delat upp oss på hälften så vi turas om att köra två dagar på vardera. Temat i skyltfönstret skulle va "mot varmare tider" och på väggen "fritid - fri tid - sommar". Utöver det hade vi fria händer. Jag fick börja med skyltfönstret och gjorde då en skyltning för c/o Gerd som jag berättat förut. Jag målade bland annat bordsben och satte en liten hylla ovanför. Helt klart något jag skulle kunna ha hemma. Och så återanvände jag mina fina blommor som jag gjorde förra veckan :)
 
 
 
------------------------------------------
 
Alla andras fönster och väggar:
 
 
Bokaffär
 
 
Coca Cola - kampanj
 
 
Secondhandaffären Judits
 
 
MC-BODEN
 
 
Jeansveckor på MONKI
 
 
Femtio nyanser på Bokia
 
 
Burt´s Bees Hudvårdsprodukter
 
 
DYRBERG
 
 
Bakdagar på IKEA
 
 
MAXOSOL på Life
 
 
TSHIRT STORE
 

Mums

Smoothisarna blev godkända. En med båbär, hallon, avocado, keso och yoghurt och en med banan, keso, yoghurt och mjölk. Och så lite vitaminer på det så är vi redo att fönstershoppa ;)
 
 

Inte en dag för tidigt

Nu har Loven anlänt och vi inledde kvällen igår med min pizza speciale ;) Ägg, fiberhusk, oregano och ost i botten. Lättsmält, nyttig och så god så det sjunger om det ;) Nu ligger prinsessan och sover så fint i min säng och jag kliver nog upp och gör lite morgon-smoothies till oss.


Kvällsmål

Varma koppen till middag var inte så hejigt så jag gjorde lite scones för en stund sen. Väldigt enkla sådana men jag glömde sen sist att bara rågsikt var inte så jättebra. Men det slank ner med lite smör ;) Lite sirap eller nån krydda hade dock inte suttit helt fel. Men det här är ju inte riktigt den kost jag står för.. :P Nu längtar jag tills Lova kommer så jag får handla igen. Haha vad jobbigt när man har bestämt sig för någonting. Men det har sparats en hel del hundralappar och kroppen är glad. Det är bra att öva envisheten på den här nivån tills det kommer ett svårare mål ;)
 

Scones
4 dl mjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk bakpulver
50 g margarin
2 dl vatten

225 grader i 15 minuter


Slutresultat: Temaskyltning

Det var hektiska dagar även denna gång men oo så fint alla gjorde. Och jag blev jättenöjd med vår skyltning. Uppgiften var alltså att göra en skyltning med någon av alla de helgdagar vi har här i vår/sommar. Med någon liten tvist på det hela så vi fick lite utmaning. Vi valde att göra en bröllopsskyltning till pingst i en secondhandbutik. Tanken är att även den kräsne ska lockas in i butiken för att kolla utbudet. Prisvärt bröllopskit om man jämför med vilka pengar som annars läggs ut vid dessa tillfällen. Här ser ni ju alla blommor som tillverkades igår också ;)
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
 
Birka Cruises på morsdag
 
 
DUKA på påsk
 
 
United Colors of Benetton på nationaldagen
 
 
1 maj med en tävling om vilken designer som gjort snyggast majblomma
 
 
Orrefors med bröllopspresenter

Snaaaark

Crème crème crème, tack c/o Gerd, time to sleep!


Torsdag i mitt hjärta

Men som jag längtar till torsdag nu. Min älskade ängel till lillasyster är såå välkommen in i mitt tillfälliga boende och kommer att få en kram i timmen ända tills jag måste släppa hem henne på måndag. Vi kommer bara må hela helgen och fylla på systerdepåerna till max. Puss!


Dag 1 Temaskyltning

Ja som sagt valde vi bröllop och har idag gått wild and crazy på blommor efter att min ros blev godkänd av min partner ;) Jag har säker gjort 50 st mindre betydligt enklare blommor i silkespapper. Ja jag erkänner att det tog heeela dagen. Men förhoppningsvis blir effekten den vi tänkt. Efter skolan skulle jag dessutom gå och köpa ett silkespapper i lite crèmeigare färg så det blir lite färgskiftningar men butiken hade hunnit stänga. Typiskt.. så gick jag och hämtade paketet från C/O Gerd istället och vad tror ni alla flaskor var inpackade i? Jo, crèmefärgat silkespapper!! Haha japp så blev dagen ännu bättre ;) Som ni förstår står jag alltså även ikväll och gör blommor. Jag börjar gilla dom mer och mer ;)


Helgens projekt

Ja vad var det nu jag skulle göra i kräppapper i lördags. Jo min tanke var att i veckans skyltning som vi valt bröllop som tema ville jag ha en stooor ros istället för en bukett till bruden. Sagt och gjort. Voila!


Frökex

Efter att jag avnjutit min middag som bestod av varma koppen och broccoli med sweetchili (nu börjar min kreativitet bli torr..) så gjorde jag i alla fall frökex. Mest för att jag inte riktigt med nöjd med det bröd som jag gjorde här om dagen. Och jag behöver ju frukost till på torsdag då det är dags att handla igen. Linfrö och sesamfrö har jag ju kvar än och jag gillar ju knaper så då var det inte så svårt att lägga ihop pusslet. Frökex alltså. Med ost blev dom prima och så passade jag på att skära upp och torka brödet jag gjorde förut så det också knaprar lite :)
 
FRÖKEX
2 dl vatten
Lite fiberhusk
 
Vispa och låt svälla lite
 
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 tsk salt
2,5 tsk pepparkakskrydda
 
Rör ihop och blanda noga ihop med vattnet.
Kavla ut på en plåt och skär rutor så det går att bryta lätt sen.
Grädda i 175 grader 30 min för att sedan torka i 100 grader 60 min.
 
 
 
 
 

Njaaaae eller okej då en liten kan jag väl ta


Make the time fly

Idag är en dag då jag verkligen vill att den här tiden "ensam" i Stockholm ska vara över. Jag behöver kramar, massor med kramar av er nära och kära. Det är tur att Lova kommer till mig på torsdag och sen blir det ju Umeå i tre veckor. Skööönt! Då kan jag åka hem och träffa saknade mamma och pappa och älskade underbara Sam. Ååå mina ögon tåras men jag är ju så glad att ni finns kvar där hemma :) Jag älskar er!
 
För att inte väggarna skulle äta upp mig idag så gick jag ut och gick, och gick, och gick. Jag följde vattnet runt hela Djurgården så jag fick se många miljonvillor och solen lyste fint över vattnet. Det blev nog närmare 15 km så nu har jag ju fått dagens motion.
 
 
 
 
 
Med lite linssoppa i magen ska jag varva ned och försöka få lite inspiration inför de kommande veckornas tre skyltningar. En av dem blir i samarbete med c/o Gerd i Jokkmokk. Spännande att hämta ut paketet de skickat på posten :) Har ni tips på någon produkt som jag mer kan skylta så skriv gärna. Jag önskar jag kunde få en superidé med något som finns här i lägenheten så jag slipper springa runt och låna eller köpa saker i butikerna.
 
 

Röda kinder

Ja det får jag alltid när jag koncentrerar mig och framförallt när jag för något med händerna. Är det tecken på att hjärnan arbetar på högvarv när hjärtat pumpar ut extra blod :D Ikväll har jag pysslat med en sak som ni får se imorgon om jag gör klart den. Det var inte riktigt rätt grönfärg på kräppapperet jag köpte idag. Tyyypiskt när jag traskade ut i snöstormen idag och tog en omväg bara för mörkgrönt papper (och lite för stegräknarens skull 😜) och så när jag fann det så tyckte jag det var onödigt dyrt.. Jaja vi får se hur jag gör.

Annars gjorde jag en oväntat bra kombo i mat idag. (Överkokta..) Linser fick mosas ihop med smör och salt och så smörstekte jag champinjoner och kokade broccoli. Smör smör smör, ja ibland händer det ;)

Jag tänkte ta en bild i vanlig ordning men det såg inte så fräscht ut när jag börjat äta så jag bjuder på en close up.

Kramar och godnatt!


Man tager vad man haver bröd

Lördagsbröd i mitt eko :)

Igårkväll la jag solrosfrön och linfrön i blöt. 1 dl av varje.

Nötter och frön blir mer lättsmälta i magen om man blöter dom. Sen kan man ju lägga dom på tork igen om man ska äta dom som dom är. Är du nyfiken läs mer här: http://www.alternativjournalen.se/wuweij/vikten-av-att-blotlagga-sad-och-notter-4494466

Hur som helst så får linfrön ett geléliknande hölje runt sig när man blöter dom och eftersom det gör brödet saftigare så lät jag all vätska vara kvar i bunken. Sen fyllde jag på med

2 tsk bakpulver
1 dl rågsikt
1 dl kruskakli
0,5 dl kokosmjöl
Lite fiberhusk
1 tsk salt
1 tak honung

Klickade upp i 12 högar och gräddade i 200 grader, 10 minuter. Såhär i efterhand hade jag önskat att jag pressade ut högarna så brödet blev lite platt. Jag gillar när så stor yta som möjligt är krispigt :) Jag funderar på att skära upp och grädda en gång till med insidan uppåt. Så det blir lite rostat bröd knaprigt :)



EKO

 
 
Såhär vackert är det i kyl och skafferi just nu ;) Kan man leva på bakingredienser tro ;)
 
Sen har jag vinbär och broccoli i frysen också. Och några matlådor med laxpaj men det tänkte jag försöka spara till skolveckan drar igång. Men seeen blir det att börja på ny kula. Jag får ju hit min bästa gofis till lillasyster på torsdag så då ska vi laga någon god mat och mysa på hela helgen. På lördan blir det genrepet av mello-finalen på dagen. Spännande att se allt folk tycker jag!
 
 
hihi

Taberaskakor

Jag har låtit bli att gå på affärn sen förra helgen. Både för att plånboken mår bättre av det och förmodligen min mage också. Samt att jag tyckte det var dags att använda upp det som jag sällan använder i skafferiet. Väldigt spännande att testa sin fantasi till det yttersta. Framförallt när det gäller att fortfarande ha en allsidig kost när kylen ekar tomt. Redan när jag bestämde mig för detta fanns bara ost, mjölk och smör kvar i kylen så där fick jag snabbt tänka om. Och havregrynen var också slut så det har blivit gröt av muslin till frukost. Med antingen kanel eller kakao och jordnötssmör. Nu kanske det låtit som jag svultit mig själv resten av dagen men i skafferiet fanns makrill, tonfisk, röda linser, bulgur, matvete och kvar har jag också svamp, varma koppen, nötter, ananas.. Ja idag har jag som rubriken säger till och med gjort kakor. Och hur gick det då till :) Jo på detta vis:
 
Nyttiga taberaskakor ;)
 
0,5 dl solrosfrön el. pinjenötter (jag använde både och)
0,5 dl hasselnötter
0,25 dl kokos
 
Mixa ihop till lite mjölkonsistens (Smakar bra med lite bitar också)
Och vad man har för nötter spelar nog ingen roll.
Mixa ihop med resterande:
 
5 st hackade dadlar (eller russin går nog bra)
1 msk kakao
lite agavesirap (eller honung går bra)
lite fiberhusk (eller äggvita om man har)
 
Rulla till bollar (Jag fick till sju st) och tryck ner en grop så fyllningen ryms. Jag gjorde fyllningen med en bärblandning på svarta och röda vinbär, stevia, agavesirap och lite fiberhusk. Här går det att mosa ihop bär och banan också. Det är säkert jättegott! Grädda i 200 grader, cirka 10 min. Et voila!
 
 
 
 

Förlåt

Är det så att jag är skyldig någon ett stort förlåt eller vad hände.. Haha det är inte så allvarligt som det låter men man blir lika förvånad varje gång det händer. När jag gick från gymmet idag sken solen så fint och instruktören gjorde ett glädjetut över att 1 mars har kommit med våren. Men jag hann bara tänka tanken på att det vore skönt med en promenad så kom det några regndroppar på mig och sekunder senare så var det som någon kastade småspik i ansiktet på mig rakt framifrån och några sekunder efter det så öste regnet ner på mig. Jag sprang hem och slängde av mig alla blöta kläder och gick in på rummet. Vad ser jag då.., jo, strålande sol utanför fönstret. Och ingen annan verkar veta om att det regnade idag. Hmm jag tog en innedag idag efter det. Det kändes som att jag gjorde bäst i att inte röra mig bland trafikerade gator ;D
 

Goa Sam! Det här var några år sen!

 
 

Mera promenad i den fina våren

Det är verkligen vackert nu. Vilken vårvärme som kommit till Stockholm. Gatorna är i princip snöfria nu och den där känslan att man vill knäppa upp jackan och ta av sig mössa och vantar är ju så härlig. Och det luktar vår, blandat med avgaser... :) haha men det duger gott för en norrlandstös som aldrig har sett våren såhär tidigt.

Igår gick jag en långpromenad från Hägerstensåsen till Östermalm. Det ser ut som jag tog en flygtur över Södermalm på kartan men det var MapMyRun-appen som fick något tuppjuck ;)

Jag tyckte det var så läckert med de stora isflaken som låg på vattnet där båtarna kör och mitt i allt låg en uteservering med palmer :) Det är som restaurangerna som behåller julbelysningen hela sommarn fast tvärt om.



RSS 2.0