Må de bli fredag snart

Ja det är ju fredag på en grisblink så jag oroar mig inte men jag längtar sååå. Fredag kl 06.55 lyfter planet mot Stockholm. Jag kommer att gå en efterlängtad utbildning i vasastan fredag- lördag. Danne hänger med som mentalt stöd, eller möjligen stöd på det fysiska planet för jag lär nog råka ut för det där som kallas träningsvärk. I trippel bemärkelse är jag rädd för :D


Långpromenad

Helgen tickade på fort och det är redan tisdag till och med. Tänkte precis skriva måndag :P I söndags tog jag ner en ljudbok på telefonen och gick ut och gick. Självkänsla NU av Mia Törnblom. Jag gick bort till sjön och fortsatte runt 5 km spåret. Väl tillbaka var boken så intressant så jag fortsatte längs Storgatan ner till campingen och när jag var inne i centrum igen så kände jag att det värkte lite både i ben ock fötter. En sväng på Coop blev det också innan jag tittade på Runkeeper-appen på telefonen och fick svart på vitt att jag faktiskt gått 15 km. Bara sådär :P Grymt väder var det också så då var jag rätt så nöjd.


Now we talking!

Gårdagen bjöd på en tur runt elljusspåret. Första gången jag vågar springa i skogen här i Jokkmokk. Jag har fått för mig att det är massor med björnar där borta. Men igår var det så fint väder och massor med hurtisar i farten så då testade jag. Den kortaste rundan går väldigt nära sjön så det kändes lugnt. Men jag måste nog säga att elljusspåret var inte bättre här än i Dorotea. Backar, backar och åter backar. Det är okej när man springer för då kan man köra lite ruscher i dom upp och ner men jag tror ju aldrig att jag ens kommer fundera på att åka skidor där i vinter. Oh no no!

Efter rundan körde jag lite styrkeövningar på skolgården. Ett lagomt cirkelpass som alla kan köra. Jag har tagit ner en timer i appform där man ställer in hur många sekunder man ska va aktiv och hur lång vila, samt hur många rundor, sen piper den när det är dags att byta. Jag körde 45 s aktiv, 20 s vila.

-Djupa benböj
-Spring med höga knän
-Utfallsgång
-Spring med hälkick på rumpan
-Lägg dig på rygg och lyft höften samtidigt som du lyfter en och en fot växelvis
-Ställ dig i pushup-ställning på något högre och gå upp och ner med händerna
-Avsluta med plankan

Detta gör du 2-4 varv beroende på hur tränad du är.
Ja, det var en command ;) do it!

Annars pysslade jag på med lite allt möjligt. Jag fick ett väldigt glädjande besked! Inget ni kan gissa er till men ack så glad och taggad jag är. Jag återkommer till det senare under veckan ;) Igårkväll provade jag också att baka nyttiga kakor. Kakmonster som jag egentligen är så kunde jag inte låta bli. Dom va göööörgoa och innehåller bara sånt jag äter till frukost. Det är helt sjukt att det verkligen smakar kakor. Havrergryn, keso, äggvita, tranbär, kanel och lite bakpulver (bakpulver äter jag förstås inte till frukost). Jag lovar att göra dom till vem som helst som är manad att smaka ;)


Soffan intagen.. en stund i alla fall

Gympan gick suveränt med gymnasttjejerna. Dom var jätteduktiga. En timme går så fort när man tränar i takt till musik.

Jag har invigt min nya fodrade skaljacka som jag köpte på Intersport Outlet i Länna i somras. Halva priset, så det var bara att glömma sommarvärmen för en stund och inse att kylan kommer fortare än väntat. Den var superskön att dra på sig nu när vindarna går rakt genom en, typ

.

Nu har jag då placerat mig i soffan för att invänta Danne som har suttit i en minigrävare och grävt diken hela eftermiddagen. Arbetarn min. Och i ugnen ligger ett gäng bananskivor och torkar. All naturall ;) Nu blir det nog att streama lite pilatesvideo från youtube. Puss och kram!


 

 


Helgmys och gympasnack

Igår körde jag andra gympapasset och jag tror att det var 20 deltagare. Riktigt roligt! Det ska bli intressant att se hur deltagarantalet blir framöver. Jag körde hela passet utan smygtitta i anteckningarna denna gång och det gick ju galant. Det är 16 låtar med olika koreografi i varje så det är lite att memorera :) I eftermiddag blir det en gympatimme med brudarna som tävlar inom gymnastik här i Jokkmokk. Dom är väl en 9-13 år så det blir spännande.

Annars blir det bara lugnt i helgen. Så skönt. Sista grillningen kanske om vi slipper undan den där snön som dom visade på vädret imorse :D

Här får ni se nå mysiga bilder från semestern. Här va vi med Anna och Matte på en camping i Lerum utanför Göteborg.


REPETERA

Hemkommen från sporthallen där jag körde genom gympapasset en gång med Daniel som kontrollant. Nu jäklar börjar rörelserna sätta sig i skallen. Det blir ju såå jäkla kul när man kan köra järnet genom varje låt. Superduperenergin kommer fram på ett kick.


Lyxmiddag

Det blir sällan så lyxigt när man är ensam hemma men jag brukar försöka göra så gott jag kan med små medel. Bananpankaka har blivit en sådan favvo här. Dock inte hos Danne tror jag så det är bäst att passa på när han jobbar ;)
 
Pannkakan består endast av 1 banan, 2 ägg och lite havregryn. Jag steker det på 'mittenvärme' (utan fett i laggen) och till den blev det idag yoghurt-keso och hallonsylt.
 

Vårt lilla husprojekt

Helgen har tickat på helt utan planer så jag tog mig tid och gjorde några collage med före- och efterbilder på de rum vi pysslade på med i huset tidigare iår :) Bättre sent än aldrig. Ganska roligt att se vilken skillnad det blev.
 
 

Köket blev lite hastigt vitmålat och omtapetserat en helg när jag var ensam.
När katten är borta... ;) men jag är så nöjd att jag gjorde det.
 
 


Vindsvåningen först sett från trappen och sen från soffan. Här uppe målade vi väggar och tak vitt. Även skorstenen fick sig en omgång med vit färg och nya lister. Golvet byttes ut och trappräcket byggdes om. Vi rev även ett av förråden så vi kunde göra "trapphålet" större. Tidigare fick man ducka för att inte slå i huvudet :)
 

Trappen upp till vinden var tidigare gömd bakom väggar och dörrar så dessa rök ganska snabbt när vi hade flyttat in. Vi behöll stommarna som fanns där innanför och byggde på med ett räcke i samma stil som på vinden. Bets är en fenomenal uppfinning ;) Trappen och taket målades såklart och väggen tapetserades om.
 
 
Ja här har vi vårt lilla projekt som numera står still och förmodligen kommer att säljas inom en snar framtid då vi flyttade till Jokkmokk i April. Någon som är sugen på ett hus? Eller kanske vet någon som är? ;)

Inspirerad

Hoho vad kul det är att ha mycket hår ibland :D Jag tittade på Project runway 2011 idag och blev väldigt förtjust i Anyas frisyr. Hon har en sidecut på båda sidorna och långt mörkt fint hår. Så jag kunde inte hålla mig från att prova göra en egen liten fejk-sidecut och sätta upp det lite slarvigt. Det blir dock väldigt lätt typ bröllopsfrilla när jag sätter upp håret men det är väl inget jag ska klaga på :P
 


Jag hittade ingen bra bild på hur hon såg ut på programmet jag såg idag men här har vi henne i alla fall.
 

Och här har vi mig. Hihi jag ska öva lite grann men den tog max 2 minuter att göra. Det är så snyggt med sidecut på många (långt ifrån alla dock) men jisses vad det ska ta tid att spara ut det den dagen man lessnat! Sen skulle väl Farmor ge mig bararselstryk om hon fick veta att jag ens tänkte tanken :D

Finaste grabben i hela världen



 

Lördagsfrukost och myspys i min ensamhet

Hmm var den rubriken positiv eller negativ? Den var tänkt att låta positiv så jag låter den vara det i min värld. Jag tycker för det mesta om att vara ensam och göra det som faller mig in. Idag har jag tänkt att ställa i ordning i lägenheten. Jag började nämligen flytta runt massa saker förra helgen men då fastnade jag framför en serie som Daniel lånat hem.. typiskt. Jag gillar inte cliffhangers. Det finns inte tid för sånt i "min värld". Hmm jag skulle gärna besöka en annan värld ibland känner jag :P Hur som helst så är det en jättefin höstdag idag så jag borde nog klä mig nu så jag inte missar den helt.
 
Just ja gympan skulle jag berätta om! Den gick nog bättre än vad jag tyckte det kändes som. Det var ju trots allt första gången så jag antar att inte allt kan sitta perfekt. Fem kottar kom trots att jag bara gick ut med tiden en dag i förväg. Nästa vecka blir det ännu ett prova-på-pass sen drar det nog igång på riktigt. På fredag ska jag även köra passet med sex unga tjejer som tävlar i gymnastik. Deras ledare skulle vara borta så då blev jag tillfrågad om jag kunde köra något.
 
Min frukost bestående av Keso-kassler-macka, Keso-yoghurt-bär-röra och ett glas vatten med pressad citron och lite FUN-light Stevia.
 
 

Min kärlek

Semesterbilder från Norge. Det var verkligen helt underbart. För att inte tala om min Danneman ;)
 



 

Gympadax

Imorgon kör jag igång med första gympapasset här i Jokkmokk. Det blir ett prova på pass för den som vill. Satte upp lappar på ica och Konsum idag så vi får se hur många som dyker upp. Kvällarna i veckan har i alla fall gått åt till att repetera rörelser och bytt ut de låtar som jag inte tycker om. Det tar tiiid att gå igenom en timmas pass några gånger. Men jag tror det kommer bli jätteroligt :) Jag återkommer med hur det gick imorgon.


RSS 2.0