Shoppa shoppa

Åå det kommer att bli så jädra bra i lägenheten när vi har möblerat och fixat efter helgens Ikea-shopping. Och jag har äntligen fått "tak till golv gardiner" i sovrummet. Snacka om hotellkänsla! Myyyys! Och snygga tygklädda stolar i köket blev perfekt.

Soffan kommer tyvärr inte förrän i slutet av juni så vardagsrummet blir ogjort så länge.

Ikväll har jag dessutom beställt en gasolgrill så nu blir det go mat hela sommarn ;)

En Landmann flatbed avalon 12792. Nu blir Danneman helt klart nöjd. Årets bästa inköp ;)


Kvällstur

Nio tog jag mig ut på en liten jogg. Den varade väl tio minuter innan jag typ sträckte vaden vristen benhinnan nånting eller allt samtidigt. Jag vet inte vad som hände. Höger underben gav liksom upp i nån krampaktig känsla. Ja envis som man är så gick jag lite halt tjugo minuter bortåt och hittade en trapp som jag tokrusade i några gånger upp och ner i innan jag vände hemåt. På vägen hem joggade jag lugnt och stannade och körde lite styrkeövningar med jämna mellanrum. Nu är det sena natten och dags att sova. Puss och kram!


Inte bara rosor och fluffiga moln

Igår hann vi bara komma till hotellet så fick jag synbortfall.. Jahapp migrän. Det kom ju lägligt. Neeeej tänkte jag nu är kvällen förstörd. Vi rusade till närmaste apotek för att jag skulle hinna ta något innan synbortfallet övergått till huvudvärk. Tidigare har jag bara prövat vanliga värktabletter men nu köpte jag migräntabletter för att förhoppningsvis rädda kvällen. 2 st tabletter för 79 kr! Galet men det fungerade :D Första gången jag klarade mig från den där jäkla migränhuvudvärken efter att första symptomen redan kommit. Underbart!

Tummen upp! Nu är vi proppmätta efter frukosten och på väg på Haparanda :)

1 år sedan denna bild togs. Jag tycker själv det är roligare att läsa bloggar med bilder så ibland blir det lite off topic :)


Italiensk pizza

Vi var tvungen att prova pizza när vi ändå va på en italiensk restaurang. Jag tog en capricciosa och Daniel en med västerbottenost och souvas. Det lät inte så Italienskt kan man tycka :P

Nu har vi precis kommit hem till hotellrummet efter bion Avengers. Lite sömn sen en hejdundrandes hotellfrukost :)


Soliga dag

Det här va ju inte fy skam. Snacka om sommarvärme. Vi sitter dock i bilen nu på väg till Luleå. Så snart checkar vi in på Stadshotellet och går ner till bokat bord på den italienska restaurangen Tallkotten :) Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Ha en trevlig kväll allesammans!

Bilden är från förra sommarens soliga vecka på Gotland.


Kycklingrullader

Vi har torsdagslyxat med kycklingskivor smörade med vitlöksphiladelfia och inlindade i kallrökt skinka. Herrn i huset jublade :D


Det tar sig!

Måndag - Jag gick och joggade omvartann. Tunga ben i 3 km på 23 minuter.

Tisdag - Ju längre jag kom ju längre sträckor kunde jag jogga/springa. Endast en 10-20 meter promenad emellan varven. 7 km på 47 minuter.

Onsdag - Jag bestämde mig för att inte stanna förrän Daniel kom och plockade upp mig och tusan jag trodde aldrig han skulle komma men jag klarade det! Och inte nog med det. Jag hann 9,7 km på 56 minuter! Kuuul! Och jag trodde inte ens jag skulle orka springa idag med den träningvärken som kom av gårdagens tur :)

Jag måste nog sätta mitt mål högre än 1 mil på 60 minuter ;)


En bra tradition

Den här veckan har jag sprungit mot Gällivare och så har Daniel plockat upp mig på vägen hem från jobbet. Det börjar bli riktigt fint här nu. Sommaren ser lovande ut :)


Lunch på jobbet

Jag hade kvar zucchini och äppelsallad från helgen. Till det grillad kyckling och sambalcreme. Det blev ännu godare än med tacofärsen. MUMS MUMS MUMS!

Flatbröd funkar bra som transportmedel mellan tallrik och mun. Till min stora besvikelse innehåller det socker men men paketet är snart slut ;)


Jokkmokk levererar

Idag fick det bli en promenad runt Talvatissjön som är här inne i samhället. Jag blev verkligen positivt överraskad. Vad vackert det var. Jag passerade även hembygdsgården som jag tror vi ska spana in lite närmare när Danneman kommit hem. Jag kände på en gång att den promenaden får bli standard när vi får besök här i sommar ;) Jag bjuder på några bilder i alla fall.


I'm home

Jag har tillbringat hela dagen hemma i lägenheten och det har varit så skönt. Det känns mer och mer som mitt hem när jag donar på här. Och hur skönt är det inte när solen skiner ute och lyser upp lägenheten och man öppnar fönster och dörrar så det blir frisk luft inne. Himmel vad pigg och rask man blir ;)

Annars har jag bokat två nätter på hotell i Luleå för mig och Danne nästa helg. Det blir bio och middag på fredag och gofrukost på lördag innan vi åker till Haparanda och går loss på Ikea. Sen blir det en natt till i Luleå bara för att lyxa lite extra :)

Ikväll blev det tacofärs med zucchini och äppelsallad. Salladsdressing på olja, äppelcidervinäger, agavehonung, vitlök och sambal oelek.


Adrenalin

Det blev en fredagkväll på gymmet eftersom jag ändå är ensam i helgen. Pulsen var rätt så hög hela passet och stod stadigt kvar där när jag hörde att dörren lät i korridoren och sista människan lämnade lokalen. Hmm jag kollade på klockan med stirrande ögon och insåg att den va 21.40.. Gymmet stänger ju 21? Jaha ja man ska alltså själv hålla reda på när det är dags att gå hem :P hehe. Jaja sist i lokalen innebär att man måste se till att alla fönster är stängda, musiken av och alla lampor ska släckas. Det sista var väl ingen höjdare då gymmet är 500 kvm och dom har visst valt att ha en lampknapp i varje vrå. Innan jag hade hittat alla sjuttioelva lampknappar och det blev mörkare och mörkare så hade jag hunnit föreställa mig alla tänkbara eller otänkbara sjuka saker. Jag hoppades mest när jag gick runt där att det inte var nå spökhus på kvällen/natten :P Det ligger ju ändå under sjukhuset. Ja det finns en anledning till att jag aldrig vill se på skräckfilmer. Fantasin springer gärna iväg när man är sådär ensam.

Meen jag överlevde igen! ;) Nu ska jag sova min skönhetssömn. Förresten har jag hittat en sida där man kan se en webkamera som sitter i parken här i Jokkmokk. Så saknar ni mig för mycket nån dag så springer jag dit och vinkar ;)


PUSS!


Joo men så att..

..så kan man ju också resonera :P


Repris

Ja det här är ju verkligen en rolig blogg att läsa nu. Mina dagar går liksom i repris. Mat, jobb och träning. Samma samma. Men jag har ju lovat att hålla bloggen vid liv nu när jag rymt så långt bort så då får ni lov att stå ut med en hel del matbilder och träningsbabbel :)


Kassler

Idag låg jag kvar länge i sängen. Kollade lite på tv vid åtta och sov sedan en stund till. Blev nog frukost först vid elva tror jag. Proteingröt med banan, mums. Sen satt jag i sängen med datorn fram till lunch :P och så blev det lite mer surfande tills jag fick nog och for på gymmet. Dagens besök bjöd på 30 min löpning och 15 min 'Ab Burner' med appen Nike Training Club. Rekommenderas varmt! Finns alla möjliga träningspass. Korta, långa, fokuserade på olika muskler, pulshöjande, you name it. Varje övning kan man se i videoklipp om man inte förstår men när passet startar så visas bara en bild för varje övning och så är det en röst som ger tips och säger till när det är dags att byta.

Ja till rubriken. Vi är väldigt förtjusta i kassler på mackan i vår lilla familj. (Det är lite mysigt att säga familj fast vi bara är två än). Och när den är på extrapris kan det hända att jag köper lite mycket av den varan så då får det bli kassler till maten också. Men det gör inget för min del då jag kommit på att det är riktigt gott att steka/värma den och äta tillsammans med ugnsrostade morötter och palsternacka. Gärna massor med vitlökskrydda innan man stoppar in i ugnen :) Idag provade jag också att röra ut kesella med lite sambal oelek. Vilken fullträff!


Nybäddat inatt

Åå jag hängde ut sängkläderna när jag kom hem idag och ska snart ta in dem och bädda nytt. Det är så jäkla gött och lägga sig i nybäddat. Jag borde göra det oftare än jag gör..

Ska nog surfa in på Ikeas hemsida och planera inför nästa helg då vi åker till Haparanda och köper soffa. Ja de brukar ju komma med lite andra prylar också vill jag minnas :P Men då vi fått möblerat i vardagsrummet och röjt bort de sista lådorna så tänkte jag lägga ut lite bilder på vårt hem. Jag trivs så bra här än så länge. Variation förnöjer verkligen men så många gånger till vill vi nog inte flytta.. ;)

Det blir förmodligen den här soffan. Samma serie som våran fläskiga fåtölj :P Alla soffor kommer att se fjantiga ut bredvid den där fåtöljen så det känns som en enkel utväg. Jag hoppas bara den är lika skön.


Dagens snabbmat

Hemkommen från ett möjligen oeffektivt träningspass på två timmar men ändå 650 kcal förbrukade så jag är nöjd. Det fick blir älgfärsbiffar till middag som jag hade i frysen med uppvärmda wokgrönsaker som jag rörde ihop med kesella och liite sweet chili (ajabaja) och salt. Gött!

Jag vet att tallriken är sölig men så blir det ibland :)


Ny energi

Japp, 20 min löpning, 40 min styrka, nu laddar jag om med en riskaka med kassler och äpple för att orka en stund till :D


Sick and tired

Jag tror jag tar en solskenspromenad till gymmet. Skönt med ledig dag imorgon ju!



Räkor

Vägen till mannens hjärta går genom maten sägs det... Ja, det räcker att jag säger 'räkor' och Daniel blir nykär! Haha nästan i alla fall, men okej älskling vi gör inte så stor sak av det ;)

Hur som slängde jag ihop en räksallad för nån vecka sen som smakade smaskens :) Gott ska va enkelt!


Man tager vad man haver

Dagens middag blev mumma. Jag rostade lite morötter som jag kryddat med vitlök och grillkrydda. Citronpeppar på laxen och till det en röra på kokade ägg och kvarg. I love food!


Kalas

Smörgåstårta nr 2 i mitt liv. Mycket godkänd av min andra hälft som fick den i efterskott. Det blev ju "bara" hotellnatt och trerätters på självaste bemärkelsedagen så vi tog tårtkalaset idag hemma i häggis :)


Lyckansost

Visst är det märkligt vad man kan bli glad av små saker. Som ett handskrivet brev på posten, en centimeter på ett måttband eller en pinne i dörrkarmen.. Hihi ja det är sant. Som ett barn på julafton ;)


Jokkmokk - Häggtorp - Dorotea

Ja imorgon beger vi oss mot torpet och god mat för att på lördag sätta på städarläget och köra järnet i huset på Furuvägen. En sista ansträngning innan vi lämnar över nycklarna till Daniels bror så han kan bo där ett tag. Förmodligen kommer vi sälja huset inom en snar framtid så är det någon som vet någon som vet.... ja ni förstår, ring oss :)

Jag hoppas att helgen blir mysig med fint väder trots städningen. Och hoppas hoppas att vi får träffa älskade saknade Sam. Puss!


Nya utmaningar!

Yes det här går galant... snörvel, va! host, nej det kan inte va sant. Jag har blivit förkyld. Fantastiskt dålig tajming.. Jag har i alla fall antagit en ny utmaning och det ska bli minst lika spännande som Fitnessfighten. Bodyrock heter det denna gång. Det är tre träningsprogram som kallas BodyRock, BodySculpt och BodyFlow.  Varje dag visas de nya övningarna i videoklipp på Bodyrock.TV och man kan börja när som helst under månaden OCH DET ÄR GRATIS! Inga undanflykter :)

- Bodyrock är ett kombinerat styrke och konditionspass. 4 övningar per pass, 50/10, 50 sekunder med så många repetitioner som möjligt sen 10 sekunder vila och så byter man till nästa övning. Detta pågår i 12 minuter.
- Bodysculpt är mer styrka och fler övningar men samma uppbyggnad som bodyrock. 50/10. 12 minuter.
- Bodyflow är yoga i olika former. 12 minuter.

Schemat ser ut som sådant:


En, två eller tre pass per dag och två aktiva vilodagar i veckan, alltså ska man träna något lätt dessa dagar. Perfekt upplägg tycker jag då jag även tänkt komma igång med löpningen men ändå behöver något schema att gå efter så jag får in lagomt med styrkepass.

Nu vill jag bara bli frisk igen!

Före- och efterbilder

Yes nu går jag all in och visar mig lite lättklädd. Jag vill verkligen visa att det gör skillnad att leva sunt i 30 dagar. Man mår så himla bra och vill bara träna mera när man känner skillnaden i styrka och kontroll för varje dag som går. Jag rekommenderar Fitnessfighten till alla som känner att dom behöver en spark i baken.

Jag har minskat 5 cm i midjan, 2 cm på varje lår och 4 cm över rumpan.
Vilopulsen som var 55 slag/min är nu 45 slag/min.
Jag har fått mera muskler och mindre fett på kroppen och det sägs ju att muskler väger mer än fett men vågen visar i alla fall -2,2 kg. En kickstart som heter duga. Nu kör vi gärnet inför sommaren!



Hurra hurra för min älskling idag!

Ikväll blir det trerätters och hotellnatt i Gällivare med 25-åringen min. Det blev visst trippelt med hotellnätter för mig i veckan. Jag var ju på kurs i Umeå i onsdags och imorgon kl 07.20 går planet mot huvudstaden. Det är bra att det prickade in Daniels jobbvecka så vi inte förlorar någon tid tillsammans :) Puss gubben!


RSS 2.0