(VARNING BILDBOMB) Första skyltfönstret, CHECK!

Nu har vi gjort vårt första skyltfönster :) Vi delades in i grupper om tre och varje grupp skulle utgå från en trend ur "Moderådets trendguide" som kommer ut varje år. För att sätta igång kreativiteten i våra hjärnor och händer fick inte använda några färdiga saker, textilier eller produkter över huvud taget. Allt skulle tillverkas från grunden och färger blandas med hjälp av grundfärgerna gul, blå och röd (plus vit och svart). Matrialet vi fick använda var typ plastpåsar, papper, silkespapper, katong, wellpapp, frigolit, ståltråd, tejp m.m.
 
Min grupp fick trenden "Round and round". Vi gjorde en lampa av papier mache och plastpåsar, en futuristisk blomma av bubbelplast och flörtkulor, en sittpuff i "läder" av frigolit och rollade plastsäckar och vågor på väggen av målad wellpapp. Spännande material va? ;)
 
 
 
 
 
 
Den här gruppen hade trenden "Parafras".
 
 
 
 
Nästa trend är "Colour boost".
 
 
 
 
Och sista gruppen hade trenden "Black magic".
 
 
 

 
Ja så ser det ut. Kan väl vara lite svårt att snappa upp tanken med våra fönster när man inte fått trenden förklarat för sig men jag kan gå in närmare på det för den som undrar ;) Här har vi i alla fall en bild på min underbara klass.
 

Och min superduktiga lärare Anneli :)
 
 
 
Vi har alltså slitit med detta i 3,5 dagar och sen rev vi ner allt på 10 minuter :P Imorgon ska nästa klass in och släppa loss i fönstrerna. De här "skyltfönstrerna" målas ungefär 70 gånger varje termin! Man förstår att dom blir mindre och mindre :P
 
 
Redovisning hade vi först förstås.
 
 
Och här kommer lite annat smått och gott :)
 
 
Matsalen
 
 
Färgrummet
 
 
Och här har några av dockorna fått ett eget rum. Ser lite roligt ut :)
 
 
Och här har vi lilla jag i "målarstassen". Jag klarade mig bra från färg men jisses vad varm och bössi man blir när man donar på såhär hela dagarna. Imorgon är det ny friska tag. Då ska inredningsuppgiften göras klart så jag bildbombar väl imorgon med för den som är nyfiken ;) Puss och godnatt från fjollträsk!

En liten tur runt gärdet

Gårdagen bjöd på en löptur runt ett stooort grönområde (snöområde nu förstås) här runt hörnet. Det var bara kring 5 grader igår så det var massor med skidåkare och löpare i farten. Drygt 8 km fick jag ihop. Observera kaknästornet i bakgrunden på bilden med mig ;)

 


Sen blev det matshopping i stora lass och lite matplanering :) En mycket god laxpaj fick jag gjort på kvällskvisten också.

Nu bär det snart av mot jysk. Jag följer med som packåsna i utbyte mot att jag ska få använda skrivaren som Andreas ska inhandla idag :) Bra deal! 

 


Inredning på schemat

Nu har vi fått i uppgift att inreda en lägenhet till en påhittad kund. Eller snarare sälja in ett förslag till kunden med hjälp av collage och ritningar. Först gjorde vi ett personcollage. Min kund heter Annie, är 35 år, singel, miljöaktivist, frilansjournalist, hundägare m.m. Sen gör vi ett moodboard som visar lite möbler men framförallt känslan av lägenheten. Och så slutligen möblerar vi lägenheten på en planritning, gör ett rum i perspektiv och gör en ritning på en vägg sett rakt fram ifrån för att visa på detaljer som väggmålningar och annat kul. Slutresultatet kommer om någon dag :)


Sneakpeak och invigningsmiddag i lördags


Aloha

Ett litet ord här gör kanske gott. På plats i Stockholm nu alltså. Hoppande mellan olika hotell till en början har jag nu landat på en tältsäng (dock otroligt exklusiv sådan) hos Andreas syster Jannike i väntan på det rätta boendet. Hon har dragit med mig på diverse saker så nu börjar jag få lite koll på hur stan är uppbyggd :) Vi har bland annat varit på spelning på Debaser Slussen där Andreas band Machinae Supremacy spelade. Tränat på Sats Odenplan och ikväll varit på middag på Stureplan med några kompisar till Jannike. Jag åt sushi och Chicken Bibam Bap :) Gott men alldeles för mätt blev jag.

Första skolveckan har bestått av färglära, formlära, perspektivritande, skyltfönster och moodboard av stilepoker. Lärorikt och roligt :) Och vecka 12-14 ska jag praktisera. Förhoppningsvis i Umeå!!!!

Imorgon har jag blivit erbjuden att få fyra biljetter till förhandsvisningen av musikalen Le Miserable men som det ser ut nu går jag dit ensam. En ny erfarenhet men jag tror den kan vara bra.

 

 
På färgläran fick vi använda de tre grundfärgerna blå, gul och röd samt svart och vit för att blanda färger och göra korrekta färgcirklar och färgskalor. Mycket svårare än man tror att göra till exempel en lila som ser exakt lika röd ut som blå. En annan sak vi gjorde var att blanda grått i olika nyanser utan att endast använda svart och vit. Det går att få otroligt fina grå nyanser då.
 
 
På formlektionen utgick vi från de tre grundformerna cirkel, fyrkant och triangel. I uppgiften fick vi ett adjektiv och skulle med grundformerna och känslan av färger uttrycka ordet i ett kollage. Jag fick ordet SÖT som jag illustrerat här ovan och BRED som är här under.
 
 
 
 
Här har jag gjort ett skyltfönster för en inredningsbutik. Vi klippte ut i kartong och vek ihop en låda som var vårt "skyltfönster" sedan var uppgiften att göra en fondvägg. Och då med hjälp av grundformerna och färger framhäva vilken produkt vi säljer i butiken.
 
 
Slutligen en bild på mig tillsammans med en gigantisk staty på väg hem från restaurangen ikväll.

RSS 2.0