Tjoho, jag är ikapp!

Nu jäklar har jag bombat er med bilder från senaste veckan. Skönt att komma ikapp. Jag vill ju att ni ska få se allt roligt vi gör. Ja nu har jag inte lagt ut några bilder från studiebesöket på Svt men..

Annars gjorde jag rawfood-semlor här om dagen. Det var nog något jag gjorde fel för det blev någon kostig eftersmak. Eller så var det kanske den två år gamla kardemumman som jag hittade här i ett skåp :P Eller olivoljan istället för kokosfett.. Men cashewgrädden var JÄTTEGOD! Jag hade dock inget päron hemma heller. Men mums ändå!

 

 

Mandel- och kardemummabulle

0,75 dl (ca 50 g) blötlagda mandlar
0,75 dl (ca 45 g) cashewnötter
0,5 dl (ca 30 g) krossade linfrön
ca 6 st dadlar (75 g urkärnad vikt)
En nypa salt
1 tsk kardemumma
2 tsk kokosfett med kokossmak

Cashewgrädde

1 dl (ca 90 g) cashewnötter, blötlagda minst 2 h
0,5 st päron (ca 100 g)
1 st dadel (ca 15 g)
0,5 tsk äkta vanilj
ca 2 msk vatten

Gör så här

Förberedelser: Lägg sötmandlarna i blöt, gärna minst 8 timmar. Blötläggningen tar fram smaken.
Lägg gärna cashewnötterna till grädden i blöt också så blir grädden krämigare. 2 timmar räcker.

Först mandel- och kardemummabullarna:

  1. Mixa cashewnötter och linfrön till mjöl. Häll av mandlarna och tillsätt, kör tills allt är finfördelat.
  2. Kärna ur dadlarna, mixa ned tillsammans med resten av ingredienserna.
  3. Forma till små bullar, ta av ett lock och gröp ur ordentligt så att grädden får plats.
    Om du missat att blötlägga mandeln kan du behöva tillsätta lite vatten för att få en formbar deg.

Sedan cashewgrädden:

  1. Häll av cashewnötterna, skala päron, kärna ur dadeln och lägg tillsammans med vanilj och vatten i mixern. Jag brukar inte diska mellan bulle och grädde så det behöver inte du heller göra
    Om du missat att lägga cashewnötterna i blöt kör du dem till ett fint mjöl innan du lägger i övriga ingredienser, och tillsätter en aning extra vatten.
  2. Mixa tills grädden är slät. Fyll urgröpningen med grädden och lägg på locket.
  3. Den riktigt ambitiöse kan pudra över lite kokosmjöl för att få florsockerkänsla, men det gör inte jag.
 
 
Här hittade jag receptet: http://smartamaten.se/category/asas-tankar/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0