Exponering - komposition

Ja då var nästa exoneringspass i skyltrummet avklarat. 3 stycken skyltfönster per grupp på 1,5 dag + redovisning av  varje fönster. Det var inte dåligt va ;) Vi fick ett givet material som skulle skyltas samt en komposition så som horisontell, diagonal eller vertikal rörelseriktning, krysset eller korsets rörelseriktning, symmetrisk eller osymmetrisk komposition, komposition i centralperspektiv, triangelkomposition och kompositioner i en eller flera grupper. Ja det går att skylta på många olika vis men i alla skyltningar eftersträvar man att betraktarens öga ska titta på alla varor och helst gå in och köpa allt på en gång :)
 
Vi har ett förråd på skolan med alla tänkbara ting du skulle vilja använda i skyltningen. Det är helt galet att gå in dit. Du hittar bland annat grus, pinnar, tegelstenar, kottar, löv, kanelbullar, skor, parfymförpackningar, kläder, tyger, porslin och glas i alla varianter och färger, sugrör, servetter, dockor, speglar, korgar, lampor.... ja det finns allt helt enkelt :D
 
Åter till senaste skyltpasset. Först ska ni få se mina fönster såklart. Jag arbetade tillsammans med Sandra i min klass.
 
 
 
Vårt första fönster skulle bestå av plastprodukter i korsets rörelseriktning. Vi använde bland annat gamla lampskärmar :)
 
 
Sen var det poslin och glas som skulle exponeras som 1 grupp.
 
 
Så roligt att stapla och testa olika saker tillsammans.
 
 
I sista fönstret hade vi förpackningar i en triangelkomposition. Vi hittade massor med Yoggi Yalla flaskor i förrådet så vi körde på det och gick på med massor av gult, blått och frukter. Vi använde färdiga pappskivor som vi pusslade ihop på väggen. Supernöjd! Typiskt att det skulle stå en vattenflaska där i förgrunden.. :P
 
 
Det var alltså vad vi åstadkom på 1,5 dag. Hektiskt men riktigt roligt. Ni ska få se alla andras fönster också bara för att alla var så duktiga. Ingen av oss trodde nog att vi skulle klara av att prestera detta på så kort tid.
 
 
Svart och vitt i ett centralperspektiv
 
 
Svart och vitt med en svag accentfärg exponerat i 2 grupper
 
 
Skor i 1 grupp med 3 podier
 
 
Skor i en triangelkomposition
 
 
Skor exponerat i vågens rörelseriktning
 
 
Porslin och glas exponerat i centralperspektiv. Dom hann inte riktigt placera allt som dom ville men det blev bra iallafall :)
 
 
Porslin och glas i en osymmetrisk komposition
 
 
Plastprodukter i en horisontell rörelseriktning
 
 
Plastprodukter i en diagonal rörelseriktning
 
 
Naturmaterial i en vertikal rörelseriktning
 
 
Naturmaterial i en symmetrisk komposition. Dom här tjejerna är idésprutor båda två så dom hade lite svårt att hejda sig i sina skyltningar. Med tanke på den korta tid vi hade på varje fönster var det lite svårt för dom att hinna klart. Dessutom är dom väldigt symmetriska som personer så det var verkligen en utmaning. Det slutade med att detta fönster ser ut som ett ansikte. Ser ni ögon, näsa, mun, hår och viftande händer. Haha det var inte meningen :P
 
 
Dom gjorde även detta fönster så dom tyckte om att hänga grejor :P Otroigt tidskrävade. Här skyltade dom förpackningar i kryssets rörelseriktning. Parfymflaskor och parfymförpackningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0