Man tager vad man haver bröd
Lördagsbröd i mitt eko :)
Igårkväll la jag solrosfrön och linfrön i blöt. 1 dl av varje.
Nötter och frön blir mer lättsmälta i magen om man blöter dom. Sen kan man ju lägga dom på tork igen om man ska äta dom som dom är. Är du nyfiken läs mer här: http://www.alternativjournalen.se/wuweij/vikten-av-att-blotlagga-sad-och-notter-4494466
Hur som helst så får linfrön ett geléliknande hölje runt sig när man blöter dom och eftersom det gör brödet saftigare så lät jag all vätska vara kvar i bunken. Sen fyllde jag på med
2 tsk bakpulver
1 dl rågsikt
1 dl kruskakli
0,5 dl kokosmjöl
Lite fiberhusk
1 tsk salt
1 tak honung
Klickade upp i 12 högar och gräddade i 200 grader, 10 minuter. Såhär i efterhand hade jag önskat att jag pressade ut högarna så brödet blev lite platt. Jag gillar när så stor yta som möjligt är krispigt :) Jag funderar på att skära upp och grädda en gång till med insidan uppåt. Så det blir lite rostat bröd knaprigt :)