Köket är min oas

Jag inser mer och mer att mat och bak är min terapi. Jag grubblar inte över något så länge jag är i köket. Säkert 80% av tiden jag är hemma tillbringar jag där. Lagar jag inte mat så klurar jag på nya recept. Jag tycker om att hitta bra grundrecept och sedan göra om dom med de ingredienser jag föredrar. Det är inte sällan jag säger "Spännande, det här har jag aldrig provat förut". Numera skrattar jag åt mig själv när jag är på väg att säga det för det börjar låta som att jag hittar på. Men jag finner någon charm och förmodligen något kreativt lugn i att exprimentera mig fram till supergoda och nyttiga rätter. Men nu börjar jag faktiskt ha en hel del måltider som jag är riktigt nöjd med och som även i mitt kök återkommer både till frukost, mellanmål och middag.
 
En kvinna i klassen, som frågar efter recept varje gång jag berättar om kvällens matlagning, föreslog härom veckan att jag borde göra en egen kokbok eller i alla fall en receptsamling av något slag. Jag har aldrig tänkt den tanken med det satte genast igång en liten tankeprocess. Hon var i alla fall en given köpare lovade hon ;) Så jag sa att jag kunde göra ett exemplar i alla fall.
 
Maten är nog liknande det här nya LCHQ tror jag. Jag är inte riktigt inläst på den dieten men det står för Low Carb High Quality. Och jag använder inte så mycket fett i form av bacon och grädde utan med mot avocado och olivolja.
 
Ikväll gjorde jag en jättegod spenatsoppa (nytt för mig) som innehöll ägg (bra protein) men det passar såklart jättebra med kokt ägg till soppan också. Annars var det bara fryst spenat, mjölk, grönsaksbuljong och lite redning i.
 
 
Under tiden soppan stod till sig gjorde jag gottigheter till helgens finfrämmande. Snickerskaka. Faktiskt också något jag aldrig gjort förut utan det är Lova som stått för den delikatessen. Äta har jag däremot gjort i mängder senast i julas. Det är ju farligt gott. Men jag bytte såklart ut sockret mot stevia och hade bara på ett tunnt lager mörk choklad men i det här fallet var det nog mest för att jag inte har vanligt strösocker hemma :) Bakningen var lite oplanerad men jag gillar att testa fler recept i väntan på att annat ska bli klart. Det har blivit mycket Low Carb-bröd och diverse mellanmåls-bars på senaste tiden.
 
 
Sen älskar jag att äta godis och bakelser ändå både på vardagar och helger så givetvis blev det en semla idag. Jag sprang in på bageriet här runt hörnet på vägen hem och hjälp vilket kaos det var där. Jag förstod ju att det var något speciellt med just det stället eftersom det var folktomt på alla andra ställen jag passerade. Så jag tog snällt en kölapp och trängde mig in i folkmassan. 37 kr styck kostade semlorna och efter lite googlande när jag kommit hem ser jag ju att detta bageri vann en tävling i "Stockholms bästa semla" förra året och kom på delad andraplats iår. Vilken tur man ska ha ibland! Och ja, den var jättegod. Smakade vanilj i mandelmassan och det tyckte jag om. Jag hade nog gärna tagit lite vaniljsmak i grädden också men det får jag väl exprimentera mig fram till på egen hand ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Tjorven

Man vill ju bara äta upp dig!

2013-02-13 @ 08:34:48
URL: http://lovagahlin.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0